המתקן העומד לרשותנו הוא עדשה מרכזת מסוג פרנל (Fresnel) בגודל של 80x100 ס"מ, המוצבת על סטנד מסתובב. המתקן מיועד להדגים אפליקציות סולריות-תרמיות בסקאלה הביתית (500-2000 וואט). חלק מהאפליקציות הנ"ל מיועדות למדינות עולם שלישי ויכולות לסייע לבעלי מקצוע לחסוך בכסף, להפחית צריכת דלקים וכריתת עצי הסקה, וכן להפחית נזקים בריאותיים כתוצאה משאיפת עשן. חלק מהאפליקציות הנ"ל יוכלו להתאים לצרכים שונים גם בעולם המערבי, אחרי פיתוח נוסף.
רעיונות לפעילויות בסדנה
1. יציקת אלומיניום בתבנית חול – שימוש חוזר באלומיניום על מנת ליצור עצמים בעלי צורות שונות, ואף מטילים (ingots) הניתנים למכירה ישירות ליצרנים.
2. צריבת שלטים - פירוגרפיה סולרית – רבים מכירים את השיטה לצרוב בעץ בעזרת זכוכית מגדלת. אנו נתנסה בצריבה מהירה המבוצעת בשיטה דו שלבית – בשלב ראשון מציירים בעזרת טוש שחור על משטח עץ בהיר את הדוגמא המבוקשת, ובשלב השני מחממים את המשטח בעוצמה נמוכה על פני שטח גדול (קוטר 10 ס"מ בערך). האזור הכהה מתחמם יותר מהאזור הבהיר ויוצר צריבה על משטח העץ. ניתן להשתמש בשיטה זו לחיתוך של חומרים דקים בתבניות מורכבות.
3. התכה של זכוכית צבעונית (fusing) – לוקחים שאריות זכוכית בצבעים כהים (ירוק, חום) ומתיכים אותה על מגש מתכת מבודד על מנת לקבל חרוזים עגולים בצבעים שונים. ניתן להמשיך לעבד את הזכוכית על מנת ליצור צורות שונות ואף ניפוח זכוכית.
4. התכה של חול למצב זכוכיתי - יצירה של חרוזי זכוכית מחול ים. ממחיש את הטמפרטורה הגבוהה שניתן להגיע אליה בעזרת העדשה.
5. בישול פופקורן – טעים ומהיר. ניתן לבצע גם בשמש חלקית. ממחיש שימושים של אנרגיה סולרית לאפליקציות בלתי-צפויות.
6. אוטוקלב וזיקוק מים מהיר – ניתן להשתמש באנרגיית שמש מרוכזת על מנת לייצר מים מזוקקים ואספטיים (חופשיים מזיהומים) ולחיטוי כלים רפואיים בעולם השלישי, לדוגמא במרפאות שדה. לצורך הדגמה ניתן להשתמש בכלי מתכתי שטוח בעל צינור יציאה וכניסה, המאפשרים לאדות מים בתהליך רציף (steady state).
Recent comments
2 days 6 hours ago
2 days 7 hours ago
4 days 19 hours ago
4 days 19 hours ago
1 week 5 days ago
1 week 5 days ago